Tips om het zwembad te renoveren voor de zomer

Warmte, zon, die warme wind… De zomer komt eraan, en dit seizoen is er niets beter dan je te verfrissen in een zwembad met familie en vrienden. Omdat dit gebied het grootste deel van het jaar vergeten is, is het belangrijk om de omgeving te revitaliseren om bezoekers weer te verwelkomen. Kijk naar enkele tips voor jouw zwembad om er deze zomer als nieuw uit te zien door een zwembadrenovatie!

Dieptereiniging
Of het nu gaat om houten planken of keramische tegels, het dek en de buitenruimte hebben veel last van de regen en de vochtigheid van de koudere dagen. Er kunnen dus schimmel en ongewenste vlekken op de vloer zitten.

Er zijn bedrijven die gespecialiseerd zijn in het reinigen van deze gebieden die gebruik maken van hoge druk apparatuur in het proces, maar je kunt het onderhoud zelf doen met een borstel, of harde borstel bezem, specifiek voor dit gebruik. Vaak geeft een goede reiniging al de nieuwe look die jouw zwembad nodig heeft.

Revitalisering
Na het goed schoonmaken van jouw zwembad is het tijd om je te wagen aan de gespecialiseerde winkels voor revitaliseringsproducten. Het opnieuw aanpassen van de tegels is een geweldige oplossing, vooral als je het wilt durven en de kleur ervan wilt veranderen. Voor houten vloeren zijn een goede vernis en een product om de glans terug te geven, zoals wassen, praktische manieren om de vloer als nieuw te verlaten.

Ook de binnenkant van het zwembad verdient deze zorg. Leegmaken om te reinigen en te revitaliseren is misschien een beetje moeizaam, maar het is de investering waard.

Planten
Thuis planten hebben is altijd een goede zaak. Ze geven een gezellige stijl, bieden thermisch comfort en, indien gemengd met het zwembad, zorgen ze ervoor dat je zich in het paradijs in de achtertuin waant. Het grootste voordeel van het hebben van ze is het minimaliseren van de warmte rond het zwembad.

Als je al een tuin heeft, bieden hoge planten schaduw tijdens het plezier. Kies voor breedbladige soorten, die het makkelijker maken om het milieu te reinigen. Maar als je geen ruimte hebt voor de traditionele tuin, hoe zit het dan met het maken van een in potten?

Ze zijn gemakkelijk, praktisch en hebben zelfs een voordeel ten opzichte van de traditionele: ze zijn mobiel, dat wil zeggen, oneindig veel combinaties voor jouw ruimte. De regel van hoge en breedbladige planten rond het zwembad geldt zowel voor de traditionele als voor de ingepotte tuinen.

Leuk en praktisch
Als je geen totale herpaginering in het gebied wilt geven, zet dan in op functioneel meubilair en accessoires voor het zwembad. Hiervoor is het belangrijk om op de hoogte te zijn van het soort materiaal waar het stuk van gemaakt is! Geef de voorkeur aan hardere kunststoffen, behandeld hout, aluminium en verzegelde strijkijzers – zodat ze niet snel gaan roesten.

Boeien van verschillende afmetingen, opblaasbare kussens en de super traditionele ligstoelen kunnen ontsnappen aan de klassieker in ongewone vormen en kleuren, waardoor het gebied nog aantrekkelijker wordt voor kinderen en volwassenen.
Bron: holidaytalk.nl