Ik ga op wintersport en neem mee…

Als je voor het eerst op wintersport gaat heb je meestal een hoop spullen nodig. Natuurlijk wil je een goed wintersport pakken hebben, maar er zijn nog veel meer accessoires die noodzakelijk zijn op de berg. In dit artikel zullen we je vertellen welke dit zijn en waarom je deze spullen echt nodig hebt.

Een goede skihelm

Een goede skihelm is voor je veiligheid erg belangrijk. Je kunt op de piste namelijk hoge snelheden bereiken en anderen ook. Het gebeurt dan ook regelmatig dat er personen op elkaar in skiën. Een helm is daarom heel erg belangrijk en in veel skigebieden zelfs verplicht. Je ziet daarom waarschijnlijk niemand zonder helm op de piste. Bijkomend voordeel van het dragen van een helm is dat je hoofd lekker warm blijft en je daarom geen muts nodig hebt.

Waterdichte handschoenen

Goede waterdichte handschoenen zijn heel belangrijk. Naast dat ze waterdicht moeten zijn is het natuurlijk ook belangrijk dat ze warm genoeg zijn. Op deze manier blijven ze ook warm. Zo kun je de hele dag op een comfortabele manier de piste af glijden.

Warme sokken

Goede warme skisokken zijn ook heel erg belangrijk. Natuurlijk om je voeten warm te houden, maar ook voor comfort. Skischoenen zitten vaak erg strak en door de juiste sokken te dragen kun je het allemaal een stuk aangenamer maken. Daarnaast zorgen sokken ervoor dat zweet makkelijk wordt afgevoerd en dat je dus geen natte voeten krijgt!

Thermokleding

Om warm te blijven zijn laagjes erg belangrijk. De belangrijkste onderlaag is je thermo onderbroek en hemd. Door deze onder je kleding aan te doen zal je een stuk beter warm blijven, dan wanneer je dit niet doet!

Bron: Sinner