5 feiten over paarden

Paarden zijn zulke fascinerende wezens. Zelfs als je er nooit een hebt leren rijden, kun je je hele leven doorbrengen met het bestuderen van hen en nog genoeg ontdekkente verkennen. Hier zijn 5 interessante feiten over paarden die je moet weten voordat je naar een van de leuke ponykampen gaat.

  1. Paarden slapen staand: Ja, paarden slapen staand! Ze slapen ook tot vaststelling, maar alleen voor korte tijd. Leer alles over de slaapgewoonten van paarden.
  2. Paarden kunnen niet boeren. Dat klopt! Paarden kunnen niet boeren, tenminste niet zoals mensen dat doen. Ze kunnen niet overgeven of ademen door hun mond zoals mensen doen. Het spijsverteringsstelsel van een paard is een eenrichtingsweg, in tegenstelling tot runderen en andere herkauwers die voedsel opristen om het opnieuw te kauwen. Hoewel ze een vrij efficiënte manier van verwerking van de taaie vezelige voedingsmiddelen die deel uitmaken van hun voedergewassen, hebben paarden lange, een-directionele systemen die problemen kunnen veroorzaken. Wat kan resulteren in koliek.
  3. Je schat de leeftijd van een paard door zijn tanden. Terwijl je niet de nauwkeurige leeftijd van een paard door zijn tanden kan bepalen, kun je zijn leeftijd schatten. Paarden hebben behoefte aan goede paarden tandheelkundige zorg voor hun tanden, maar soms leeft een paard langer dan zijn tanden doen, dus extra zorg is nodig bij het voeden van senior paarden.
  4. Paarden kunnen leven tot een leeftijd van meer dan 30 jaar oud. Eén van de meest voorkomende vragen over paarden is “hoe lang leeft een paard?” Het antwoord kan je verrassen. Kennis van paardenvoeding, paardenverzorging en diergeneeskunde is toegenomen. Hierdoor is, net als de menselijke levensverwachting, ook de levensduur van paarden toegenomen.
  5. De American Quarter Horse is ‘s werelds meest populaire ras. Gewaardeerd door beginnende ruiters en professionele ruiters gelijk, de Amerikaanse kwart paard is ‘s werelds meest populaire ras

    (Bron: https://www.deburght.nl/).